Belangrijke informatie met betrekking tot reizen ivm Coronavirus

Op reis naar het buitenland*

Per 27 juli is de reisadvisering voor bestemmingen binnen de EU gewijzigd. Heel Europa kleurt geel (reizen mogelijk, er zijn risico's) of groen (je kunt reizen). De kleur oranje (alleen noodzakelijke reizen) zal alleen nog worden ingezet bij de aanwezigheid van speciale virusmutaties. 

Belangrijk in de nieuwe aanpak is dat voor terugkeer naar Nederland altijd een DCC moet kunnen worden overlegd, overigens ook bij terugkeer uit niet EU-landen. Voor niet-volledig gevaccineerden geldt dat een PCR-test bij terugkeer niet ouder mag zijn dan 48 uur, een antigeentest niet ouder dan 24 uur.

Naar welk land je ook reist, je kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Ga je op reis? Controleer dan hier het actuele reisadvies en download de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

* Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Bron: Nederland Wereldwijd / Rijksoverheid.nl

USA per 8 november open voor dubbel gevaccineerden

Vanaf 8 november zijn reizigers uit Schengenlanden, waaronder Nederland, weer welkom in de Verenigde Staten. Als voorwaarde geldt wel dat men dubbel gevaccineerd dient te zijn met een door de WHO goedgekeurd vaccin (Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Janssen). Daarnaast dient men ook negatief getest zijn, waarbij de test niet ouder mag zijn dan 3 dagen. Details over voorwaarden die de Amerikaanse overheid stelt aan het vaccinatiebewijs zijn nog niet bekend gemaakt. Bij terugkomst in Nederland is geen quarantaine verplicht. Wel is een vaccinatiebewijs en een negatief testbewijs van max. 48 uur (PCR) of 24 uur (antigeen) verplicht evenals een quarantaineverklaring. Neem voor de meest recente informatie contact op met je Uniglobe Travel expert.

'Vaccinated Travel Lane' (VTL) biedt toegang tot Singapore

Per 19 oktober j.l. is in Singapore de zgn. ‘Vaccinated Travel Lane’ (VTL) geopend voor reizigers uit een select aantal landen, waaronder Nederland. De VTL biedt volledig gevaccineerde reizigers de mogelijkheid om zonder quarantaineverplichting Singapore binnen te reizen. Voorwaarde is wel dat reizigers een Vaccinated Travel Pass (VTP) dienen aan te vragen en er op een speciale VTL-vlucht wordt gevlogen. Deze wordt o.a. aangeboden door KLM (2x per week), Lufthansa (2x per week, via Frankfurt) en Singapore Airlines (4x per week).

Checklist inreizen in Nederland

Verblijf je momenteel in het buitenland en wil je (terug) naar Nederland? Controleer dan hier wat op jou van toepassing is.

Stand van zaken vluchten van/naar Schiphol

Nieuwe coronamaatregelen op Schiphol

Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden er aangescherpte coronamaatregelen in Nederland. Dit betekent ook wat voor jouw reis via Schiphol. We hebben de maatregelen hieronder voor je op een rij gezet.

Afstand houden
De 1,5 meter maatregel is weer van kracht. Ook op Schiphol wordt gevraagd elkaar de ruimte te geven. Op sommige momenten, bijvoorbeeld bij de security- en paspoortcontrole, kan het drukker zijn. Op deze momenten kan gevraagd worden om dichter bij elkaar te staan. Daarom is het op heel Schiphol verplicht jouw mondkapje te dragen en wordt iedereen gevraagd zoveel mogelijk afstand te houden.

Winkels en horeca
Wil je gebruikmaken van een eet-of drinkgelegenheid op onze luchthaven? Vanaf zaterdag 13 november zijn de restaurants en essentiële winkels voor security, bijvoorbeeld op Schiphol Plaza, iedere dag na 20.00 uur gesloten. Het blijft na dit tijdstip nog wel mogelijk om eten en drinken af te halen. Achter de securitycontrole blijven de restaurants en winkels wel open na 20.00 uur. Voor de securitycontrole zijn de niet essentiële winkels vanaf 18.00 uur gesloten.

Ophalers/wegbrengers
Wegbrengers en/of ophalers zijn voor nu helaas niet welkom in de terminal. Wanneer je iemand ophaalt of wegbrengt, wordt gevraagd om afscheid te nemen op de Kiss & Ride of met elkaar af te spreken bij P1 kort parkeren. Zo wordt het binnen niet te druk en kan iedereen veilig afstand houden.

Internationale treinen

Het is verplicht om in de stations, treinen en op de perrons een mondkapje te dragen.